Over Middelkerke

Middelkerke-Westende is dé kustgemeente voor een strandvakantie met het hele gezin. Wandelen in de heerlijke Warandeduinen of genieten van de prachtige zee en het uitgestrekte strand; wat heeft een mens nog meer nodig? Maar ook cultuurliefhebbers komen aan hun trekken, met prachtig erfgoed en musea die je nostalgie doen krijgen naar de strandvakanties van toen …

TOPPERS

Villa Les Zéphyrs

Snuif de sfeer en elegantie van weleer op in de Villa Les Zéphyrs, een beschermde villa uit het  interbellum. Ook zeker een  bezoekje waard: museum Kusthistories, over de historiek van het kusttoerisme.

Caterpillars

Luister naar de ruisende zee met de constructie ‘I can hear it’ van Ivars Drulle. Of passeer eens de indrukwekkende sculptuur ‘Caterpillars#5 bis’ van Wim Delvoye op de zeedijk.

De Warandetoren

Met zijn lange gebogen sprieten, verwijzend naar het typische helmgras, is de Warandetoren een opvallende en ranke verschijning. Vanop de basis (7 meter) krijg je een mooi uitzicht op de Warandeduinen, een heel waardevol natuurgebied met bijzondere planten en dieren. Wie tot boven klimt (20 meter) kan, als een matroos in zijn kraaiennest, naar de horizon turen.

Zwembad, fitness, wellness

In Vita Krokodiel kan je terecht voor sportief en waterplezier. Meer info.

Golfen

Een golfballetje slaan en slenteren van hole naar hole, met een zuchtende zee in je rug. Aan de Kust kan het in Middelkerke-Westende.

WAT IS ER NOG TE DOEN?

Middelkerke in de winter